| 15 Temmuz 2008, 18:45:37 |
|
|
 |
« :» |
|
Turan Nedir? Gerçekleşmesi Ne Kadar Mümkündür?
Efendim sorular hakkında görüşlerinizi almak isterim. Lakin başka ağızların ifadesi ile değil. Yani kopyala yapıştır yapmadan. Bir muhabbet meclisinde çaylarımızı yudumlarken konuşuyor gibi yazalım. Kitaptan okur gibi alıntılar yapmayalım. Ricadır..
|
|
|
|
|
|
Ya Türkçe Konuş Ya da Başka Yerde Konuş..!
|
|
|
| 15 Temmuz 2008, 23:33:14 |
|
|
 |
« Yanýtla #1 :» |
|
Turan ne kadar mümkündür sorusuna mümkündür olarak cevap verecegim. Bana göre hayal degildir Turan. Bütün Türk devletlerinin Türkiye Cumhuriyeti altinda birlesmesidir Turan. Büyük Türkiye´nin kurulmasidir Turan. Bir Avrupa Birliigi, Akdeniz Birligi vs. oluyorda Türk Birligi Turan neden olmasin ki? Sizce olmamasina bir nedeni var mi?
Saygilarimla...
|
|
|
|
|
|
İyiliğe gücün yetmezse, bari kötülük yapma. (Feridüddin Attar)
|
|
|
| 16 Temmuz 2008, 00:06:31 |
|
|
 |
« Yanýtla #2 :» |
|
 Efendim güzel konu ve sorular.. Turan nedir? Dünya üzerinde sadece Türkiye Türkleri yaşamamaktadır malum.. Malumada ilam gerekmez.. Hepinizin bildiği üzere " Dünya üzerinde yaşayan Türkleri tek bayrak altında toplama ülküsüdür TURAN.." Gerçekleşmesi ne kadar mümkündür? sorusuna gelince: Daha önce gerçekleşmiş olan "Turan" şimdide gerçekleşebilir elbette.. Ama kolay mıdır? Ulaşılması zor bir ülküdür.. Yüzde kaç ihtimaldir bunu da istatistikçilerimize bırakalım.. Bu ülkünün gerçekleşebilmesi için belli yerlere gelen insanlarında gönüllerinde aynı ülküyü taşıması gerektir.. Bu şartlar oluşmadığı müddetçe bizim için de hayalden öteye gitmez.. Yinede "umudumuz güzel hiç değilse.."
|
|
|
|
|
|
YokluÄŸundan korkan yokk olsun!..
|
|
|
| 16 Temmuz 2008, 07:49:08 |
|
|
 |
« Yanýtla #3 :» |
|
Türkiye Türkleri olarak aynı ülkede yaşıyor olduğumuz halde, birçok farklı başlık altına ayrıştırılıyoruz biz. Umut etmek güzel, istemek güzel, uğraşmak güzel; ama bir de gerçekler var. Ben Turan'ın kesinlikle gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Hadi kesinlikle demeyelim, ben o günleri göremem sanırım. Çayımızı yudumlarken yaptığımız muhabbet diye böyle açık konuştum, çayımı boğazımda bırakmayın ha 
|
|
|
|
|
|
Sigara külü kadar yalnızlığım...
|
|
|
| 16 Temmuz 2008, 08:10:12 |
|
|
 |
« Yanýtla #4 :» |
|
Turan Türklerin birleşmesi ülküsüdür...Bu hayal midir?Tabiki değildir,geçmişde gerçekleşmiştir şimdide gerçekleşebilir ama şimdi o ülkü biraz daha güçtür,benim umudum var tabiki,birgün muhakkak gerçekleşecektir,bizler de inşallah buna şahit oluruz... "Turanlılar yalnız Türkçe konuşan uluslardır" Günümüz de Türkçemizin bile doğru konuşulmadığı yerde bizler bu ülkünün amacına ulaşması için elimizden geleni yapmalı,buna da dilimizi doğru kullanarak başlamalıyız,yazarken de hatalarımız oluyordur muhakkak onları da mümkün olduğunca yapmamaya çalışıyorum inşallah yoktur bir hatamız... UMUDUMUZU YİTİRMEYELİM,ÜLKÜMÜZ BİRGÜN GERÇEKLEşECEKTİR ELBET.... 
|
|
|
|
|
|
DALGALAN SENDE şAFAKLAR GİBİ EY şANLI HİLAL...
|
|
|
| 16 Temmuz 2008, 08:29:44 |
|
|
 |
« Yanýtla #5 :» |
|
Turan ülküsünü insanlarimiza anlatmaliyiz. Dünya Azerbaycanlilar kongresi baskanligi yapan ve Milletvekili olan Sabir Rüstemhanli´nin Üniversite ögrencilerine verdigi konferansa katilmistim. Kendisi de bizim gibi Turan ülküsüne inanan bir insan. Deginmek istedigim nokta bu birligi isteyen sadece biz degiliz. Türkiye Cumhuriyetinin bir adim atmasini bekliyoruz diyorlar.
Saygilarimla...
|
|
|
|
|
|
İyiliğe gücün yetmezse, bari kötülük yapma. (Feridüddin Attar)
|
|
|
| 16 Temmuz 2008, 18:50:17 |
|
|
 |
« Yanýtla #6 :» |
|
Türkiyede Azerbeycanda ve zulüm altındaki Türk topraklarında destekçisi bulanabilir ama ya diğer yerlerde?Bugün Türki topraklarda(Türkiyede dahil) Doğu Türkistan ve Çeçenistan için neler yapılıyor ona bakıp Turanı düşünmeliyiz.
|
|
|
|
|
|
Hayvanlar canının istediğini yapar, Müslümanlar da Allah´ın istediğini.
|
|
|
| 16 Temmuz 2008, 21:57:14 |
|
|
 |
« Yanýtla #7 :» |
|
Turan; Türkçe konuşan Türkler' i bir bayrak altında toplamak isteyen topluluğun ismi diye düşünmekteyim..
Gerçekleşmesi ne kadar mümkündür sorusuna gelince; bana çok zor gibi geliyor, umudumuz elbet var lakin çok zor sanki.. Hep lafta; birşey gelmiyor elden. Havf ve reca arasında yol almak gerek, yine de sus çarpıyor kelama elden hiç birşey gelmiyor.. Söylediğiniz gibi bir yerlere gelmek gerek , gelenlerin de bu ülküyü yüreğinde taşıması gerek.. Zor olduğunu bilmek ve ümidi yürekte taşımak bile çok güzel..
Eyvallah..
|
|
|
|
|
|
Eskiyen şu zaman.. Sonzuza dökülen gizemli bir nehir..
|
|
|
| 17 Temmuz 2008, 08:28:59 |
|
|
 |
« Yanýtla #8 :» |
|
Peki nereden başlanmalı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Temmuz 2008, 12:33:57 |
|
|
 |
« Yanýtla #9 :» |
|
Turan nedir?
Evet Turan nedir hakikaten?
Hep birer cümleyle cevap verilmiş.
Tafsilatı olmalı...
Eğer sadece "Türklerin tek bayrak altında toplanması, birleşmesi" ile ifade ediliyorsa...
Saygı duyarım ama,
Fikirlerim umuma muhalif...
|
|
|
|
|
|
NEFİS CÜMLEDEN EDNA, VAZİFE CÜMLEDEN ÂLÂ...
|
|
|
| 17 Temmuz 2008, 15:23:48 |
|
|
 |
« Yanýtla #10 :» |
|
Turan nedir?
Eğer sadece "Türklerin tek bayrak altında toplanması, birleşmesi" ile ifade ediliyorsa...
Sanırım ne demek istediğini anlıyorum.Türklerin yaşadığı yerler aynı zamanda Müslüman coğrafyasınında bir parçasıdır.
|
|
|
|
|
|
Hayvanlar canının istediğini yapar, Müslümanlar da Allah´ın istediğini.
|
|
|
| 17 Temmuz 2008, 19:34:58 |
|
|
 |
« Yanýtla #11 :» |
|
Daha önce Türk Birliği ya da Turan gerçekleşti diyenler hangi zamanı kast ediyor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Temmuz 2008, 19:58:37 |
|
|
 |
« Yanýtla #12 :» |
|
Hep birer cümleyle cevap verilmiş.
Tafsilatı olmalı...
Buyurun efendim, siz anlatın ayrıntılarıyla.. Peki nereden başlanmalı?
Bence ilk önce; birey kendinden başlamalı. Kendisini çok iyi yetiştirmeli ki çevresine verebilsin.. Yüreğine ülküsünü kazısın ki, sızıyı herkes hissetsin. Her bilgiye hakim olsun ki konuşurken herkes dinlesin..
|
|
|
|
|
|
Eskiyen şu zaman.. Sonzuza dökülen gizemli bir nehir..
|
|
|
| 18 Temmuz 2008, 07:36:48 |
|
|
 |
« Yanýtla #13 :» |
|
Daha önce Türk Birliği ya da Turan gerçekleşti diyenler hangi zamanı kast ediyor?
Soruyu soran kişi cevabı biliyormuş da bize ipucu vermeye çalışırmış gibi yazmasa belki daha sağlıklı düşünürüm 
|
|
|
|
|
|
Sigara külü kadar yalnızlığım...
|
|
|
| 18 Temmuz 2008, 10:56:07 |
|
|
 |
« Yanýtla #14 :» |
|
Sayın hendese lütfen orjinal olalım kendi ifadelerimizle konuşalım. + Konuyu kaynatmayalım. Arka bahçeye gelsene sen bi! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|