Ozanca Gönüller Fikir Meydaný
Ay Isigi Kirmizi Turuncu Yesil Mavi Mor Gri Siyah
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriþ yapýn veya üye olun.
anasayfa yardim ara takvim giris kayit
  Ozanca Gönüller Fikir Meydaný > Türk Edebiyatı ve Türk Tarihi > Türk Tarihi > Osman Yüksel Serdengeçti'yi rahmetle anıyoruz
Kullanýcý Adý: Beni Hatirla?
Þifre:

Sayfa: [1]   Aþaðý git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Osman Yüksel Serdengeçti'yi rahmetle anıyoruz  (Okunma Sayýsý 152 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
11 Kasým 2009, 14:08:37
Üye Bilgileri
ozanca
Divâne..
Site Hamalı
müdavim

Teşekkür Sayısı: 40

Ýleti Sayýsý: 528

Bir Iþýk.. Bir Umut.. Bir Barýþ.. |» Ozanca Gönüller «|
. . . O'na DoÄŸru. . .

WWW Baðlý Deðil
« :»

Asıl adı Osman Zeki Yüksel' dir. Aralarında Ahmet Hamdı Akseki, eski müftülerden Hacı Salih Efendi' nin de bulunduğu alimler yetiştirmiş bir aileye mensuptur. İlkokulu Akseki'de, ortaokulu yatılı öğrenci olarak Antalya'da okudu. Ankara'da Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra girdiği Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde 2. Sınıf öğrencisi iken Mayıs 1944'te meydana gelen olaylara karıştığı için öğrenimi yarıda kaldı. Nihal Atsız ve Alpaslan Türkeş' le birlikte bir süre tutuklu kaldı. Serbest bırakılınca fakülteye başvurarak öğrenimine devam etmek istediyse de kendisine izin verilmedi. Bunun üzerine dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel' e hitaben çok sert bir yazı kaleme aldı. Osman Yüksel yeniden hapishaneye gönderildi.

Hapisten çıkınca ünlü Serdengeçti dergisini çıkarmaya başladı. Pek çok sayısı toplatılan bu dergide çıkan yazıları nedeniyle hakkında çok sayıda dava açıldı ve sık sık tutuklanıp serbest bırakıldı. Başlığının altında "Allah, Vatan, Millet Yolunda" cümlesi sürekli yer alan dergideki yazılarında sık sık kullandığı "Açın kapıları Osman geliyor" sözü yeni tutuklanmalara hazır olduğunu bildiriyordu. Kendisine Serdengeçti unvanını kazandıran bu dergi, sık sık kapanması ve çıkan yazılarından dolayı çok sayıda mahkumiyet kararı çıkması nedeniyle 33 sayı çıkabilmişti. (1947-şubat 1962)

1952 yılında Bağrı yanık adlı bir mizah gazetesi çıkardı. Başlığı altında"Hak yolunda bağrı yanık yolcular" sözü yer alan bu yayınında mücadelesini zengin esprilerle dolu yergileriyle sürdürdü. Bir ara politikaya atıldı, A.P. listesinden Antalya milletvekili seçilerek, parlamentoda görev yaptı (1965-1969). Partisinin politikası ve parti ileri gelenlerine yönelttiği eleştiriler yüzünden A.P. 'den ihraç edildi. Sonraki yıllarda mücadelesine yine yayımladığı yazı ve kitaplarla devem etti. Son olarak Yeni İstanbul gazetesinde"Selam"başlığı altında günlük fıkralar yazdı.

10 Kasım 1983 tarihinde Hakk'a yürüdü..
HER KİşİNİN DEİİL, ER KİşİNİN YOLU!

"Siyasî" hayatı da hayli renklidir...
Bir dönem Antalya milletvekili seçilen Osman Yüksel Serdengeçti, AP'de aradığını bulamaz, CKMP'ne katıldığı gün şu konuşmayı yapar:
"Aziz kardeşlerim, üç senedir Meclis'te bulunuyorum. Gördüğüm manzara kısaca şudur:
Bir tarafta her şeye parmak kaldıranlar, diğer tarafta mukaddesata saldıranlar.
Biri parmak kaldırıyor, biri parmak sallıyor.
Yaranın üzerine parmak basan yok!
İşte biz, bu çatının altında toplananlar, şehadet parmağımızı yaranın üstüne basmalıyız.
Bu yol her kişinin değil, er kişinin yoludur. Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de 'İnanıyorsanız mutlaka üstünsünüz' buyuruyor. Biz inanıyoruz. Hiç ölmeyene, bitmeyene, tükenmeyene, ebedi olana inanıyoruz.

ArkadaÅŸlar;
Türk Milleti buhranlar, hüsranlar içinde çalkalanıyor ve bir kurtarıcı bekliyor.
Malazgirt'ten bu yana kaç nesli harcamışız?
Bu topraklar için toprağa düşenlerin çocukları bakımsız, huzursuz, perişan, esamileri bile okunmuyor...
Biz bu vatanın sıra dağlarını, uçsuz ovalarını, engin denizlerini bir heyecan tufanı ile yeniden fethedeceğiz. Basü badel mevt!
Bugün onların olabilir ama, yarınlar bizim olacak!"

YokluÄŸundan korkan yokk olsun!..

11 Kasým 2009, 20:30:27
Üye Bilgileri
pusatt
Site Hamalı
seven

Teşekkür Sayısı: 4

Ýleti Sayýsý: 139

Baðlý Deðil
« Yanýtla #1 :»

"Osman Yüksel Serdengeçti milletvekili seçilince Hüseyin Üzmez’e “Ben oraları bilmem , gel beraber gidelim.” DemiÅŸ. Meclisin giriÅŸindeki dönerli kapıdan önce Hüseyin Üzmez geçmiÅŸ, bir müddet ilerlemiÅŸ, lakin arkasından ayak sesi gelmediÄŸini hissedince dönüp bakmış ki; döner kapı ile birlikte Osman Yüksel de dönüp duruyor.

Tutup kolundan çekerek kapıdan kurtarmış. Abi hayrola ne dönüp duruyorsun?” dediÄŸinde aldığı cevap meclisin duvarına yazılacak kadar veciz:

-Sorma Hüseyinciğim, döneklik meclisin kapısında başladı. Allah içerde bize yardım etsin."

"Osman Yüksel milletvekili olduÄŸu dönemlerde bir mesele ile alakalı meclis kürsüsünde konuÅŸurken CHP milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak protesto eder ve konuÅŸmasını engellemeye çalışırlar. Bunun üzerine Osman Yüksel SERDENGEÇTİ” Bu meclisin yarısı hıyar.”deyip kürsüden iner. Bunun üzerine CHP’li vekiller meclisin ÅŸahs-ı manevisine hakaret söz konusudur. Lütfen sözünü geri al, diye itirazda bulunurlar. Bunun üzerine Serdengeçti yeniden kürsüye gelip şöyle der:

-Tamam sözümü geri alıyorum. Bu meclisin yarısı hıyar deÄŸil."  (Kahkaha  Kahkaha mantık harika!)

"AP milletvekili olduÄŸu dönemde Süleyman Demirel sık sık “Osman Yüksel varken Muhalefete ne gerek var.” DermiÅŸ hatta hiç kravat takmadığı için sitem eder, oturumlara katılmasını istirham edermiÅŸ. Serdengeçti de kravatsız milletin vekili olduÄŸunu beyan edermiÅŸ, bir defa kravat takmış onda da boynunu deÄŸil uçkurunu kullanmış. BoÅŸ iÅŸler dediÄŸi bir oturumda gübre meselesi konuÅŸuluyormuÅŸ. Demirel meselenin çözümünü milletvekillerine sormuÅŸ. Herkes bir ÅŸeyler söylemiÅŸ. En son Serdengeçti söz isteyince herkes hayret ve ilgiyle ona doÄŸru dönmüş, iÅŸte Serdengeçti’nin çözümü:

-Sayın genel baÅŸkan bu iÅŸin çözümü çok kolay. ÅŸu ön sıralarda oturan yiyip de çıkarmayan vekilleri tarlalarda şöyle bir dolandırıp def-i hacet yaptırın gübre meselesi hallolur."  Tongue 

"Osman Yüksel Serdengeçti’ye “Senin hastalığının adı ne?”diye sormuÅŸlar. O da; “Vallahi araba markası gibi bir ÅŸey . insanın benim de bir parkinsonum olsa diyesi geliyor.”demiÅŸ."  :Smiley

"Hastalandığı zaman kendini ziyarete gelen Alparslan TürkeÅŸ’e “Bak TürkeÅŸ, senin en sadık müridin benim, sen “Ey Türk titre ve kendine dön.” Dedin. Ben de titremeye baÅŸladım.”demiÅŸ.

Hey koca Serdengeçti hey! Parkinson hastalığına yakalandığı zaman, ”Kalk be ne yatıyorsun?” diyenlere “Bir zamanlar dünyayı karıştırıyordum, ÅŸimdi çayımı bile karıştıramıyorum.” Diyor ve en büyük esprisini 10 Kasım’da hayata gözlerini yumarak yapıyor."  Sad

Allah (c.c) mekânını cennet etsin... Gül

gök girsin kızıl çıksın!
12 Kasým 2009, 00:18:34
Üye Bilgileri
SeKiLLReiS
Site Hamalı
müdavim

Teşekkür Sayısı: 24

Ýleti Sayýsý: 506

Baðlý Deðil
« Yanýtla #2 :»

Amin, ins. Allah(c.c) mekanini cennet eylesin.
Serdengecenlerden olma dua'si ile insaallah.

İyiliğe gücün yetmezse, bari kötülük yapma. (Feridüddin Attar)
13 Kasým 2009, 00:54:20
Üye Bilgileri
SeKiLLReiS
Site Hamalı
müdavim

Teşekkür Sayısı: 24

Ýleti Sayýsý: 506

Baðlý Deðil
« Yanýtla #3 :»

BU KERVAN BÖYLE GİTMEZ

İster beni hoş görün,ister vurun öldürün,
İster bir cani gibi zindanda süründürün,
Yeter artık İllallah!şu yangını söndürün,

Amerikan doları bu yangına kar etmez,
Ey meclisi mebusan bu kervan böyle gitmez.

“I love you amerika”yazılı durur duvarda,
Donanmalar taşıdı yığın yığın hovarda,
Kızlarımız dans etti,salep içtiler barda,

Kimse görmez bunları,haya etmez,ar etmez,

Bankalar mabet oldu,daktilo sesi dua,
Adet oldu hırsızlık,dalkavukluk ve riya,
Yapmayanlar düz yolda kalıverir yaya,

Vallahi bilmem amma bu millet iflah etmez,

Her yerde yükselirken avaze-i sefalet,
Yurdu cennet gösterir radyo denen kör alet,
İlahi bu ne halet,Yarab bu ne delalet,

Zorbalık cebrü şiddet kimseye gık dedirtmez

Haykırırım Hakkı her sözüm ağır olsada,
şaklasa kamçı sırtım onmaz,yağır olsada,
Duyulmaz mı bu feryat insan sağır olsada,

Bu derde çare lazım nutuklarla iş bitmez

Osman Yüksel Serdengeçti

İyiliğe gücün yetmezse, bari kötülük yapma. (Feridüddin Attar)
13 Kasým 2009, 21:24:40
Üye Bilgileri
ÖzelHarekat
Müslüman-Türk
Site Hamalı
kalıcı

Teşekkür Sayısı: 12

Ýleti Sayýsý: 393

:)

WWW Baðlý Deðil
« Yanýtla #4 :»

Büyük adamdı dava adamıydı

Hayvanlar canının istediğini yapar, Müslümanlar da Allah´ın istediğini.
26 Kasým 2009, 06:11:12
Üye Bilgileri
gül
yeni gelen
*

Teşekkür Sayısı: 0

Ýleti Sayýsý: 30

Baðlý Deðil
« Yanýtla #5 :»

Mekanı cennet olsun.Rahmetle anıyoruz...
Sayfa: [1]   Yukarý git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediðiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Ozanca Gönüller Fikir Meydaný
Ay ýðý by rallyproco | Powered by SMF 1.1.5.
© 2007, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!