|
|
 |
« :» |
|
HER YERDE TÜRKÇE
Türkçe düşün, Türkçe konuş, Türkiye Mektepte, sınıfta, sırada TÜRKÇE Türkçe öğretilsin il, ilçe, köye Nereye gittiysen orada TÜRKÇE
Türkçem ağlamasın yeter! boğuşmam Türkçe ile piştim, başka dil pişmem Ben Türkçemi dünyalara değişmem Burada doğduysan burada TÜRKÇE
Türk’e göre tek kılavuz Türkçedir Dere, tepe, daÄŸ-taÅŸ havuz Türkçedir Edebâli, Osman, Yavuz Türkçedir Bu canım çıktığı sürede TÜRKÇE
Anadolu engeli Türkçeyle aÅŸar ‘’Dicle ile Fırat’’ Türkçeyle çoÅŸar Van, Konya, Ardahan, Türkçe’ye koÅŸar İzmir, Samsun, MaraÅŸ, Bursa’da TÜRKÇE
Dizilirler seni kandırmak için Ve şehitler için, ve toprak için Gökte dalgalanan al bayrak için Sakın ha kullanma arada TÜRKÇE
Kim bozarsa karşı koydum topuna Sende sarıl Türk dilinin ipine Türksen başka dil gelmesin kapına Merhemler, sargılar, yarada TÜRKÇE
Hiçbir lisan barınamaz özünde Türkçe sevdik Türkçe dedik sözünde Türk Milleti Atatürk’ün izinde Kim derse haltetmiÅŸ kirada TÜRKÇE
Milletim kararın düşünsün tartsın Dünyada Türkçemin lisanı artsın İsterse Avrupa kıçını yırtsın Havada, denizde, karada TÜRKÇE
Yine Türk’tür Türk dilinin sahibi Anam, babam, dayım, dinleyin abi Çekemeyen yüze bir tokat gibi KonuÅŸulsun artık her yerde TÜRKÇE…
Gökan Öztürk
|