|
|
 |
« :» |
|
SERSERİLER PANOSU
Bu serseri, kırk bin yalan uydurur Bu Allahtan korkmaz, yılan serseri Bu zoru görünce küfür saydırır Bu yetim hakkını çalan serseri
Bu sözde hocalık taslar, alim ya Bu namussuz, dürzü, hain, zalim ya Bu der; ne olacak benim halim ya Bu belayı hergün bulan serseri
Bu korkak, donuna işer her zaman Bu salakta duman arıyor duman Bu papaz sıfatlı, bilmez din-iman Bu her deyyusluğu salan serseri
Bu çok bilmiş, her sözünde piçlik var Bu biraz budala sanki beçlik var Bu hırsızda saraylık var, taçlık var Bu iki şaraba ölen serseri
Bu saman altından su yürüten it Bu sülük, bu fare, bu pire, bu bit Bu da nerde diyor benim dinamit Bu vatanı bine bölen serseri
Bu dilenci kılığıyla ev yapar Bu Allaha tapmaz, paraya tapar Bu yalaklık için el-etek öper Bu domuz, arkadan gülen serseri
Bu suratsız, adamlıktan söz eder Bu ateşe koşar seni köz eder Bu uğursuz göz üstüne göz eder Bu puştluk ilmini bilen serseri
Bu da bir inektir, bu da bir katır Bu da der ki; bana dünyayı getir Bu doğruyu palavraya benzetir Bu da içi-dışı yalan serseri
Bu ömründe bir gün imama uymaz Bu dünyayı yer de, ve hala doymaz Bu kurnaz, işini yarına koymaz Bu beleşçi, zengin, şölen serseri
Bu meraktan çatlayacak bir deli Bu bir gün yaÅŸarsa, bir gün de ölü Ve bunda bulunur her sazın teli Bu hakkı defterden silen serseri…
31 – OCAK – 2010
Gökan Öztürk
|